Grannsamverkan

Ett effektivt sätt att göra det svårare för kriminella är att ha en effektiv grannsamverkan inom området. Läs mer om grannsamverkan!
  • Ta kontakt med era grannar och be dem titta till huset när ni är borta. 
  • Be dem flytta om saker på tomten och tömma postlådan. 
  • Här på vår Facebookgrupp kan du anmäla det du iakttar eller får veta av polisen eller grannar. Alla som bor i området är ju intresserad av denna information.
Badplatsen

Föreningen äger en trevlig badplats med sandstrand vid Norrviken. Varför inte promenera dit med fikakorgen och njuta av utsikten!

Tennisbanan

Har du sneglat på tennisbanan som ligger nedanför Vaxmoraskolan och undrat vem det är som sköter den? Det är IFK Törnskogen, och om du går med i föreningen kan du spela där också. Mer info på deras hemsida.

Annat

 Områdeskarta Översikt
 Områdeskarta Detalj

Nedskräpning

Det finns i vårt närområde många platser där det tippas trädgårdsavfall och även byggavfall. Vi har alla ett ansvar att ta hand om vårt avfall och ett bra sätt är att köra det till Hagby ÅVC.

När vi anlitar andra för att utföra arbeten på våra tomter eller i våra hem är det entreprenörens ansvar att avfall hamnar där det skall och inte i naturen. Vi vill be er alla att försäkra er om att så sker.

Det har också blivit ett problem att man inte följer sorteringsordningen vid återvinningsstationen i Vaxmora. Tillsammans är vi många som kan och vill hålla rent och snyggt i området.

Ibland händer det att någon inte riktigt förstår och då kan vi ju alltid hjälpa till i all välmening med ett förklarande ord på vägen.

 SÖRAB
 Hagby återvinning

Vaxmora Torp

Vaxmora Torps stödförening har rustat upp torpet och underhåller det så att vi ska få njuta av torpet som ett trevligt utflyktsmål. Det finns all anledning att bevara och underhålla det fina 1600-talstorpet för framtiden.

Hjälp till på Torpet och gå med i stödföreningen! Medlemsavgiften är 50:- per år (PG 89 51 85-7). Avgiften är en förutsättning för att stödföreningen ska kunna underhålla torpet och vidareutveckla torpmiljön.

Föreningens ordförande:
Lars Thorlin, tel. 08-754 11 83


Torpets Dag

Torpets Dag i samverkan med Naturskyddsföreningen brukar genomföras i september varje år. Besök gärna deras hemsida för att ta reda på nästa tillfälle!


Rev: 2018-09-15

 
© Törnskogens Villaägareförening