Julgransplundring i januari 2017

Äntligen kan vi återuppta den populära traditionen med Julgransplundring som tidigare varit bland det mest uppskattade aktiviteterna under året i Törnskogen!

Under många år hölls julgransplundringar i Vaxmoraskolan omkring Tjugondag Knut, arrangerat av fyra Törnskogs familjer för Villaägareföreningens medlemmar.

När skolan byggdes om försvann den stora matsalen och julgransplundringarna blev hemlösa. I och med vår nya lokal i källarplanet på Vaxmoraskolan ser vi nu en möjlighet till att återuppta denna trevliga tradition.

Vi söker nu fyra familjer, helst med barn i låg-mellanstadieåldern som skulle vilja föra traditionen vidare.
Vi som tidigare haft förmånen att få arrangera denna roliga tillställning har samlat våra erfarenheter och minneslistor i en pärm. Denna har familjerna som stöd för arrangemanget.

Så här går det till:

  • Familjerna träffas för att planera sin fest och tillverka en inbjudan under november månad.
  • Inbjudan skickas med Törnskogsbladet som delas ut innan jul.
  • En klass i Vaxmoraskolan engageras för att baka, vilket ger dem ett fint bidrag till en skolresa.
  • Lotterier, fiskdamm (godispåsar), juldanser och eventuellt någon trollkarl eller film har varit på programmet.
  • På kvällen efter festen brukar alla familjer samlas hemma hos någon av familjerna och äta middag på Villaägarföreningens bekostnad.

Efter att ha arrangerat detta fyra år i rad, då våra barn var i denna ålder, vill jag försöka beskriva hur roligt vi tyckte att detta var. Barnen fick fin kontakt och tyckte att det var kul att få ansvara för vissa delar exempelvis lottförsäljning, fiskdamm mm. Vid kvällens middag ville barnen ofta uppträda och hade fått en fantastisk energi av sin insats under festen.

Våra familjer fick så fin kontakt att vi fortsatte med middagar vid samma tid på året flera år efter att vi lämnat över stafettpinnen till nästa familjekvartett.

Om du blivit lite nyfiken på detta får du gärna ringa till mig och anmäla ditt intresse, så berättar jag mer.

Liz Söderberg
070-997 1965


Rev: 2016-10-15© Törnskogens Villaägareförening